Vinnarna av Bästa Karma-story

En app - en miljon stories!

Vi på Karma har under januari månad eftersökt era stories, och vilka stories vi har fått in. Under 2020 har svindlande 825 ton mat räddats från över 200 orter i hela landet, vilket motsvarar lika mycket CO2 som 375 varv runt jorden i bil. Vi har i juryn haft svårt att utse de bästa av era extremt många, fina stories, men slutligen kommit fram till ett resultat.Tack för allt ni ätit, delat och räddat. Grattis till er alla, och fortsätt kicka ass!De 12 vassaste Kama-storiesen och våra vinnare:Jag använder Karma för att:Spendera tid tillsammans:“Chokladtårtan till svärfar på äldreboendet var värt varje krona. Tack Karma och ICA Kvantum Täby C” - Per


“Jag och min fru var ute på en promenad i den friska luften i alldeles tom, vykortsvacker och snöklädd Stockholm . Väl på väg hem planerade vi middagen och vägen hem blev helt plötsligt en labyrint med eventuella besök i matvarubutiker. "Har du kollat Karma-appen?" - frågar min fru mig glatt samtidigt som hon stannar till och drar mig i armen. "Ja, vilken bra idé!" - svarar jag och genast plockar fram mobilen. Vi står vid Bergsgatan 2, inte långt ifrån Stadshuset i Stockholm, dit vi brukar promenera längst med vackra Norr Mälarstrand. Jag startar Karma-appen, klickar på Mat och ser att Wijnjas Grosshandel har två typer av sill, Senapssill och Franskgravad, för 7,5 riksdaler för ett halvt kilo. "Vilken lyx! Vi skyndar oss dit, det är nästan 90% rabatt mot ursprungspriset! Middagspusslet är löst! Maten är räddad! Vi har sparat massor med tid och pengar!" - ropar jag ivrigt till min fru. Jag lägger en av varje sill i varukorgen, betalar smidigt i Karma-appen, lägger mobilen i fikan, kramar om min fru och ler. Vi promenerar till Wijnjas som ligger några hundra meter bort på Bergsgatan 24. Min fru väntar utanför, medans jag springer in och hämtar ordern. När kassören ser vilka varor jag ska hämta, ler han och berättar om att den Fransklagrade är hans favorit. Jag nickar, tar emot varorna och svarar: "Då är det den vi börjar med, ska precis hem och äta middag med frun, hon är här utanför för att inte skapa trängsel i butiken". "Tack, vad omtänksamt!" - svarar han. Vi säger hej då till varandra och jag är på väg ut i kylan, för att snart sätta mig vid matbordet och avnjuta en Karma-middag tillsammans med min kära fru.” - David


Rädda världen:


“En känsla av stolthet - här kommer jag och har räddat världen typ” - Jesper


“Karma app is for saving food but for me it's a way to give back to society. I enjoy the food along with the feeling of doing something small which is better than nothing.. Thanks Karma.” - UrmimalaFå en stund för mig själv:“Egentid när den är som bäst!” - Elin


“Smita in på Espresso house på väg till tåget för än välunnad cream cheese bagel efter jobbet” - Vouffen


Förenkla vardagen:


“Lång dag, dags att hoppa på cykeln i ösregnet. Helt fel kläder, jag kommer vara genomblöt och trött när jag kommer hem. Att bara få sjunka ner i soffan under en filt med en varm soppa så fort jag kliver in genom dörren. Kollar favoriterna på Karma, även om klockan redan är mycket. Lyckan, Fosch har både soppa och en underbar mandelcroissant kvar. Det kan inte bli bättre. Kanske har jag ändå turen på min sida idag” - Sanna


“En gång köpte jag fel. Jag trodde jag köpte pancetta men det var ist porchetta. Det blev succé. Nu en favorit hos familjen” - Gunilla


“Jag tar med mig mat och bröd som presenter” - Micke


“Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma. Babyn sover i enslig vagn djupt under kvällstimma. Mamma vandra sin tysta ban, undrar vad för mat hon kan hitta på stan. Tänker på maken, hur skulle han fixa saken, just det! Karma är ju alltid vaken!” - HelenaJag är nyfiken:

"Lite som en oväntad bonus” - Petra

“Karma är den oväntade omvägen som man aldrig vet vad den för med sig” - PiaStort tack till alla deltagare!

Era stories visar på hur vi genom att göra världen lite bättre och rädda mat, kommer varandra närmre. Att göra rätt är rätt simpelt egentligen.Även om tävlingen är slut, vill vi gärna fortsätta att höra era stories likt vi kommer fortsätta att dela våra. Vi inspirerar varandra!Tillsammans mot minskat matsvinn! It ain’t waste until you waste it!